rekuperacija-prezracevanje.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

031 721 920

info@prezracevanje-feral.si

Centralno prezračevanje za rekuperacijo zraka stanovansjkih in poslovnih stavb


Centralno prezračevanje je primerno tako za novogradnje, kot za adaptacije obstoječih stavb

GSM: + 386 31 721 920
Centralno prezračevanje objektov

Centralno prezračevanje se uporablja za prezračevanje stanovanjskih in poslovnih stavb. V objekt se vgradi ena enota centralnega prezračevanja, iz katere se nato razpeljejo cevi po objektu do prostorov, ki jih želimo prezračevati.


CENTRALNO-PREZRAČEVANJE-z-rekuperacijoCENTRALNO-PREZRAČEVANJE-z-rekuperacijo

Ugodna cena
V primerjavi z klasičnim zračenjem boste prihranili pri ogrevanju in imeli hkrati prezračen prostor


Na voljo tudi izven delovnega časa
Se pojavi težava ob dela prostih dnevih. Na voljo smo vam za nasvet in storitev tudi izven delovnega časa


Strokovni monterji
Naši strokovni monterji bodo storitev izvedli profesionalno in z čim manj onesnaženja saj uporabljamo profesionalno orodje


Centralno prezračevanje

Za prezračevanje z rekuperatorjem se odločimo, kadar želimo izvesti prezračevanje stanovanjskih ali poslovnih stavb, kot celovit sistem prezračevanja. V objekt se namesti ena enota centralnega prezračevanja in iz te se nato dalje razpelje cevovod do posameznih prostorov, ki jih želimo prezračevati. Praviloma so v stanovanjskih stavbah to vsi prostori. Za cevovod po objektu se vgrajujejo antibakterijske in antistatične cevi z dolgo življenjsko dobo, največkrat premera 75mm. Vgradnja kvalitetnih cevi je pomembna za dolgo brezskrbno delovanje sistema, saj se sistem projektira za celotno dobo objekta. Pomemben element prezračevalnega sistema so tudi filtri, kateri nam večstopenjsko prečistijo zrak pred vstopom v prostore. Na tak način preprečimo, da bi v prostore iz zunanjosti prenesli nečistoče, kot so cvetni in drugi prah, PM delce ipd. Glede na stopnjo filtracije poznamo več vrst oziroma gostot filtrov, in sicer: G4 filter ki je ponavadi prvi filter, ki prečisti največje delce, to je večje delce od PM50. Hkrati je G4 filter pomemben da se pred poškodbami in zasičenostjo zaščiti toplotni izmenjevalec. Naslednja stopnja, ki jo imajo zadnja leta že večina naprav za centralno prezračevanje je filtracija preko F7 filtra, ki zadrži delce večje od PM 5. Ti med drugim zadržijo tudi cvetni prah. Najsodobnejše in najbolj dovršene naprave za centralno prezračevanje omogočajo vgradnjo F8 filtrov kateri zadržijo vse delce večje od PM 1.

Prezračevalni sistem se vgrajuje tako v novogradnjah, kot tudi pri adaptacijah obstoječih stavb. Omeniti je potrebno, da vgradnja sistema centralnega prezračevanja v obstoječi in naseljeni stavbi predstavlja precejšen gradbeni poseg, je pa vsekakor izvedljiv. Za tiste, ki bi želeli imeti v stanovanjski ali poslovni stavbi prezračevane prostore in je izvedba sistema za centralno prezračevanje prevelik gradbeni poseg je za vas primerno lokalno prezračevanje.

Trga danes ponuja že veliko cenovno dostopnih in kvalitetnih naprav za centralno prezračevanje. Naj omenimo nekaj najbolj razširjenih pri nas: Blauberg, Paul, Mitsubishi, Helios, Vaillant, Aerauliqa, Dantherm, Dimplex, Nilan, Viessmann, Zehnder…..

Glavni namen vgradnje centralnega prezračevanja je izboljšati vaše bivalno ugodje. Centralno prezračevanje mora biti projektirano in vgrajeno tako, da se zrak usmerjeno giblje iz bivalnih (čistih) prostorov v ne bivalne (umazane) prostore, kot so kuhinja, kopalnica, utility ipd. Kar pa ne pomeni, da bo v objektu prepih ampak se ustvari »potovanje zraka«, česar naše telo ne občuti. Sistem za centralno prezračevanje je projektiran tako, da bo v bivalnih oziroma čistih prostorih, kot so spalnice in dnevna soba dovajalo prefiltriran svež zrak od zunaj, v umazanih prostorih kot je kopalnica, shramba, utility, kuhinja pa sesalo zrak in vonjave. Izstopni zrak ima pomembno funkcijo pri rekuperaciji, saj le ta služi za proces rekuperacije zraka s pomočjo toplotnega izmenjevalca. Sistem centralnega prezračevanja se upravlja s pomočjo komandne plošče, katero imamo nameščeno na dostopnem nameščene v stanovanju. Kot opcijo že večina proizvajalcev nudi upravljanje s pomočjo wi-fi vmesnika in aplikacije.


FERAL kontakt

Tukaj nam lahko napišete vaše komentarje, predloge, pohvale, kritike ali naročila. Lahko pa nas kontaktirate kar tako. Vedno ste dobrodošli.

izpolnite kontaktni obrazec


Pišite nam in z veseljem vam bomo posredovali vse informacije!

Vedno ste dobrodošli


FERAL, Alen Ferš s.p.

Draženci 48/d
    2288 Hajdina

Davčna št.: 67365787


Delovni časPon-Pet 08:00-17:00
Sob 08:00-13.00
Ned ZaprtoPrijavite se na obveščanje preko elektronske pošteDelite nas na socialnem omrežju

Družabna omrežja nam omogočajo, da objavljamo podatke o sebi, sporočamo drugim, kaj počnemo, kaj nas veseli ter celo kje v nekem trenutku smo. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih gradimo poseben odnos.Predvsem pri objavljanju vsebine in objav.


Centralno prezračevanje za rekuperacijo zraka stanovansjkih in poslovnih stavb

rekuperacija-prezracevanje.si