rekuperacija-prezracevanje.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Lokalno prezračevanje v že dokončanih in naseljenih stanovanjih oziroma hišah


Lokalni prezračevalni sistemi z rekuperacijo za hiše in stanovanja. Lokalni prezračevalni sistem za posamezni prostor z rekuperacijo toplote.

GSM: + 386 31 721 920
Poznamo dva sistema lokalnih rekuperatorjev, in sicer tako imenovani “cevni rekuperatorji”, oziroma popolnoma vgradne lokalne enote, katere se vgradijo v steno po njeni debelini, tako da je v prostoru vidna samo sodobno oblikovana pokrivna plošča in na zunanji strani zidu vetrno zaporna rešetka
LOKALNO-PREZRAČEVANJELOKALNO-PREZRAČEVANJE

Ugodna cena
V primerjavi z klasičnim zračenjem boste prihranili pri ogrevanju in imeli hkrati prezračen prostor


Na voljo tudi izven delovnega časa
Se pojavi težava ob dela prostih dnevih. Na voljo smo vam za nasvet in storitev tudi izven delovnega časa


Strokovni monterji
Naši strokovni monterji bodo storitev izvedli profesionalno in z čim manj onesnaženja saj uporabljamo profesionalno orodjeLOKALNO PREZRAČEVANJELokalno prezračevanje se največkrat vgradi v že dokončanih in naseljenih stanovanjih, hišah ali poslovnih objektih. Enote lokalnega prezračevanja se umestijo v prostore, katere želimo prezračevati. Največkrat se na trgu pojavljata dva tipa lokalnih rekuperatorjev in sicer takšni, pri katerih se rekuperacija zraka izvede v sami cevi (cevni rekuperatorji) in takšni pri katerih se rekuperacija zraka izvede v enoti nameščeni v notranjosti prostora (nadometni rekuperatorji). Razlike med njimi si lahko preberete spodaj.


CEVNI REKUPERATORJI


Cevni lokalni rekuperatorji praviloma potrebujejo izvrtino premera 180mm v katero se vstavi cev in
vanjo keramično satovje z filtroma, katerega namen je, da shranjuje notranjo toploto in jo prenese na
vstopni zrak od zunaj. V cev se vstavi še varčni ventilator z elektroniko. Na zunanjo in notranjo stran
cevi se pritrdi sodobno in stilsko oblikovana pokrivna plošča. Zunanja pokrivna plošča hkrati služi za
preprečitev nekontroliran vstop zunanjega zraka ob vetrovnih pogojih. Večina proizvajalcev ima serijsko nastavljeno delovanje, da rekuperator 70 sekund odvaja zrak iz prostora. V tem času ta notranji zrak segreva keramično satovje. Nato se proces obrne za naslednjih 70 sekund in lokalni rekuperator dovaja zunanji svež zrak, kateri se segreje, ko potuje skozi keramično satovje in počasi odvzema temperaturo keramičnemu satovju. Ta proces se nato izmenjuje ves čas njegovega delovanja. Ravno zaradi principa delovanja se priporoča, da so takšni rekuperatorji vgrajeni v paru. Tudi subvencija eko sklada je pogojena na vgradnjo parnega števila takšnih lokalnih rekuperatorjev.


NADOMETNI REKUPERATORJI


Nadometni rekuperatorji se po načinu izmenjave toplote razlikujejo z prej opisanimi cevnimi saj le ti nimajo keramičnega satovja ampak toplotni izmenjevalec nameščen v sami enoti. Ti prezračujejo ves čas svojega delovanja saj imajo dvosmerno delovanje. Kar pomeni, da ob enakih podatkih o pretoku zraka dejansko prezračijo 100% več zraka saj ne delujejo po principu 70 sekund vpihovanje in 70
sekund izpihovanje. Delujejo na enakem principu, kot enote centralnega prezračevanja. Hkrati iz
zunanjosti dovajajo svež zrak in odvajajo zrak vlažen in postan zrak iz notranjosti. Najbolj tipična
predstavnika takšnih rekuperatorjev sta Mitsubishijeva modela in sicer manjši Mitsubishi Lossnay VL-
50 in večji Mitsubishi Lossnay VL-100.

FERAL kontakt

Tukaj nam lahko napišete vaše komentarje, predloge, pohvale, kritike ali naročila. Lahko pa nas kontaktirate kar tako. Vedno ste dobrodošli.

izpolnite kontaktni obrazec


Pišite nam in z veseljem vam bomo posredovali vse informacije!

Vedno ste dobrodošli

REQUEST_DENIEDobject(stdClass)#2 (3) { ["error_message"]=> string(177) "You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started" ["results"]=> array(0) { } ["status"]=> string(14) "REQUEST_DENIED" }

FERAL, Alen Ferš s.p.

Draženci 48/d, 2288 Hajdina

Davčna št.: 67365787

Mo-Fri 08:00-17:00 Sat 08:00-13.00
Prijavite se na obveščanje preko elektronske pošteDelite nas na socialnem omrežju

Družabna omrežja nam omogočajo, da objavljamo podatke o sebi, sporočamo drugim, kaj počnemo, kaj nas veseli ter celo kje v nekem trenutku smo. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih gradimo poseben odnos.Predvsem pri objavljanju vsebine in objav.


Lokalno prezračevanje v že dokončanih in naseljenih stanovanjih oziroma hišah

rekuperacija-prezracevanje.si