rekuperacija-prezracevanje.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

031 721 920

info@prezracevanje-feral.si

PLESEN V STANOVANJU - PREZRAČEVANJE


Plesen najpogosteje povzroča bolezni zgornjih dihalnih poti, kot so astma, vnetje nosne sluznice in sinusov, ipd. Teža bolezni je povezana z časovno izpostavljenostjo plesnivemu okolju. To pomeni, da dlje časa smo izpostavljeni, večje bo tveganje za nastanek bolezni.

GSM: + 386 31 721 920
Plesen v stanovanju je ena izmed najbolj nadležnih stvari, ki se nam pojavijo. Predstavlja zelo estetsko moteč dejavnik, a česar bi se morali še bolj zavedati, da je plesen v stanovanju zdravju škodljiva. Razna čistilna sredstva so zelo strupena. Le ta imajo hkrati kratkotrajni učinek, saj odstranijo posledico in za nekaj časa ublažijo nastanek plesni, a ne odstranijo vzroka.

PLESEN-V-STANOVANJUPLESEN-V-STANOVANJU

Ugodna cena
V primerjavi z klasičnim zračenjem boste prihranili pri ogrevanju in imeli hkrati prezračen prostor


Na voljo tudi izven delovnega časa
Se pojavi težava ob dela prostih dnevih. Na voljo smo vam za nasvet in storitev tudi izven delovnega časa


Strokovni monterji
Naši strokovni monterji bodo storitev izvedli profesionalno in z čim manj onesnaženja saj uporabljamo profesionalno orodje


PLESEN V STANOVANJU

Plesen v stanovanju je v prvi vrsti zelo strupena za naše zdravje še posebej za mlajše populacije in ljudi z kroničnimi obolenji dihal. Plesen je vzrok za nastanek bolezni zgornjih dihalnih poti, kot so vnetje nosne sluznic in sinusov in raznih oblik astme. Tveganost za obolenje je tesno povezana z časovno izpostavljenostjo takšnemu bivalnemu okolju, kar pomeni, da dlje časa boste izpostavljeni, več možnosti imate za obolenja. Raziskave so pokazale, da imajo otroci ki so izpostavljeni okolju v katerem je plesen 1,5 do 2,2 krat večje tveganje za nastanek bolezenskega stanja, kot otroci, ki niso izpostavljeni plesni, zato je priporočljivo plesen odpraviti, kar se le da hitro.Prav tako predstavlja zelo estetsko moteč dejavnik, katerega si nihče ne želi. Čistilna sredstva, ki so v prodaji za čiščenje plesni so prav tako strupena in imajo kratkotrajni učinek. Odstranjevanja plesni se moramo kompleksno, kar pomeni, da moramo najprej poiskati vzroke za njen nastanek in jih odpraviti. V 95 % je za nastanek plesni kriva previsoka zračna vlažnost v prostorih. Ta vlaga se nato odlaga na najhladnejših delih sten in steklih okenskih kril oziroma vseh materialih, ki imajo temperaturo pod točko rosišča v danem trenutku. Za primer: če je prostor v katerem je zrak ogret na 23 stopinj in ima zrak 70 % vlažnost se bo vlaga odlagala na vseh materialih, hladnejših od 17,2 stopinj. Najbolj očitno to opazimo v pomladnih, zimskih in jesenskih mesecih, kadar pade zunanja temperatura po 5 stopinj celzija.Ker na plesen niso imune tudi novogradnje je bolje vnaprej preprečiti nastanek le te. Dodatno nam otežujejo dotok svežega zraka zrakotesna okna in vhodna vrata.Z vgradnjo centralnega ali lokalnega prezračevanja boste poskrbeli za manj vlage v prostorih, konstantno boste dovajali svež zunanji zrak in odvajali iztrošen zrak nasičen z ogljikovim dioksidom in drugimi strupi iz notranjosti objekta.Plesen v stanovanju je mogoče nekoliko ublažiti z konstantnim ogrevanjem na minimalno 22 stopinj in ročnim prezračevanjem striktno na vsaj 2 uri, kar povzroča precejšnje izgube pri ogrevanju, in od stanovalcev zahteva precejšnjo doslednost pri prezračevanju.Plesni in vlage se lahko znebite z vgradnjo centralnega ali lokalnega prezračevanja.


FERAL kontakt

Tukaj nam lahko napišete vaše komentarje, predloge, pohvale, kritike ali naročila. Lahko pa nas kontaktirate kar tako. Vedno ste dobrodošli.

izpolnite kontaktni obrazec


Pišite nam in z veseljem vam bomo posredovali vse informacije!

Vedno ste dobrodošli


FERAL, Alen Ferš s.p.

Draženci 48/d
    2288 Hajdina

Davčna št.: 67365787


Delovni časPon-Pet 08:00-17:00
Sob 08:00-13.00
Ned ZaprtoPrijavite se na obveščanje preko elektronske pošteDelite nas na socialnem omrežju

Družabna omrežja nam omogočajo, da objavljamo podatke o sebi, sporočamo drugim, kaj počnemo, kaj nas veseli ter celo kje v nekem trenutku smo. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih gradimo poseben odnos.Predvsem pri objavljanju vsebine in objav.


PLESEN V STANOVANJU - PREZRAČEVANJE

rekuperacija-prezracevanje.si