rekuperacija-prezracevanje.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Prezračevanje prostorov z rekuperacijo proti vlagi


Prezračevanje prostorov je izjemnega pomena. Pri prezračevanju vam lahko zelo pomaga rekuperacija. Na voljo so vam različni rekuperatorji za prezračevanje prostorov, tako centralni kot lokalni.

GSM: + 386 31 721 920
Prezračevanje prostorov s rekuperatorjem ali rekuperacijo Feral.


Ljudje preživimo vse več časa v zaprtih prostorih, zato je kakovost zraka bistvenega pomena. Prezračevalni sistem FERAL poskrbi za zdrav zrak v vašem domu

Prezračevanje-prostorovPrezračevanje-prostorov

Ugodna cena
V primerjavi z klasičnim zračenjem boste prihranili pri ogrevanju in imeli hkrati prezračen prostor


Na voljo tudi izven delovnega časa
Se pojavi težava ob dela prostih dnevih. Na voljo smo vam za nasvet in storitev tudi izven delovnega časa


Strokovni monterji
Naši strokovni monterji bodo storitev izvedli profesionalno in z čim manj onesnaženja saj uporabljamo profesionalno orodjePrezračevanje prostorov je izjemnega pomena. Pri prezračevanju vam lahko zelo pomaga rekuperacija. V spletni trgovini ter naših poslovalnicah so vam na voljo različni rekuperatorji za prezračevanje prostorov, tako centralni kot lokalni. Medtem ko so prvi namenjeni prezračevanju vsakega posameznega prostora posebej, je s centralnimi rekuperatorji mogoča rekuperacija v celotnem objektu.Centralni prezračevalni sistemi ali rekuperacija imajo za razliko od lokalnih prezračevalnih sistemov tudi možnost nočnega hlajenja prostora poleti in predgrelec, ki pozimi odtaljuje kondenzat. Imajo tudi višji izkoristek toplotne energije kot lokalni sistemi za prezračevanje. Več podrobnosti o tem, zakaj je v vsakem domu potreben kvaliteten prezračevalni sistem, najdete TUKAJ.Zakaj sploh potrebujemo dober prezračevalni sistem? Zlasti zato, ker ves čas potrebujemo sveži zrak, ki koristi našemu telesu, hkrati pa onemogoča nastajanje prekomerne vlage in plesni v prostorih, ki nam lahko škodujejo. Priporočamo torej, da izberete kvalitetne naprave, kot je rekuperacija in z njimi ustvarite prezračevalni sistem, ki bo vaše bivanje dvignil na nov nivo.

Ljudje preživimo vse več časa v zaprtih prostorih, zato je kakovost zraka bistvenega pomena. Novi trendi gradnje so prinesli veliko pozitivnih sprememb, na drugi strani pa so se pojavili novi izzivi: neprimerna zračna vlažnost, plesen, zatohel zrak v prostoru, … Odgovor na nastalo situacijo ponuja ustrezen prezračevalni sistem.

Zaradi preprostejšega načina gradnje je bilo za prezračevanje hiše včasih bistveno bolje poskrbljeno, saj so objekti nenehno dihali. Kakovost zraka v njih je bila zato kljub večjim toplotnim izgubam in posledično nižji energetski učinkovitosti višja. Spremembe, ki so prinesle nove trende gradnje, so situacijo obrnile na glavo. Moderni domovi in poslovni prostori so namreč veliko bolje zatesnjeni, a manj zračni. Ker slabše prezračevanje hiše hitro vodi v težave, kot so plesen, zatohel zrak ali neprimerna raven vlage, je nujna napredna tehnološka rešitev – prezračevalni sistemi.

Prezračevanje z rekuperacijo pomeni vložek v zdravje
Človek naj bi vsak dan vdihnil okrog 20.000 litrov svežega zraka, ki je bistven za zdravje in dobro počutje. A ker večina od nas zaradi narave svojega dela in hitrega tempa življenja vse več časa preživi v zaprtih prostorih, prav kakovost zraka v prostoru vse bolj pridobiva na pomenu, z njim pa seveda zadostno prezračevanje.

Zanimivo je, da med glavne onesnaževalce zraka v prostoru uvrščamo prav človeka. Razlog je seveda v izdihanem ogljikovem dioksidu, a to še zdaleč ni edini faktor tveganja. Iz pohištva in opreme lahko izhlapevajo nevarne snovi, na kakovost zraka pa še kako vplivajo tudi bakterije, vlaga in plesen. Če smo slabemu ali zatohlemu zraku dlje izpostavljeni, bomo manj produktivni, hitreje bomo utrujeni, višje pa bo tudi naše tveganje za razvoj alergij ali vnetij.

Veliko, a tiho nevarnost v zaprtih prostorih, kot so hiše, vrtci, šole in poslovni prostori, predstavlja tudi radon – radioaktiven plin brez barve, vonja in okusa. Ta iz tal prehaja v zrak, nato razpade, njegovi radioaktivni delci pa se vežejo na prah ali druge delce v zraku, ki jih nato vdihavamo. Ti delci na prostem ne predstavljajo nevarnosti, saj je njihova koncentracija nizka. A v zaprtih prostorih se izpostavljenost radonu znatno poveča, prekomerno vdihavanje radioaktivnih delcev pa sodi med najpogostejše vzroke za razvoj pljučnega raka.

Prezračevanje hiše ali katerega koli drugega objekta je zato ključno, da preprečimo izpostavljenost radonu in se izognemo hujšim motnjam dihalnega sistema. Toda kako prezračiti vse bolje izolirane objekte?

Rešitev so vrhunski prezračevalni sistemi z rekuperacijo


Za prezračevanje hiše tradicionalno poskrbimo tako, da odpremo okno ali balkonska vrata. V nekaterih primerih nam pomagajo tudi večja drsna vrata, ki vodijo na teraso. Takšna rešitev se v praksi izkaže za le delno uspešno. Iz okolice lahko v naše stanovanje doteka zrak slabše kakovosti od tistega, ki smo ga spustili na prosto (v prostor lahko pridejo škodljivi delci), prezračevanje pa prav tako ni enakomerno.

Naslednja v nizu težav je presuh zrak, kar je še posebej problematično v zimskem času. Optimalna vlažnost v prostoru namreč znaša med 50 in 60 %, pozimi pa se v ogrevanih stavbah ta vrednost lahko spusti tudi na 30 %. Rešitve za tovrstne zagate so seveda vlažilci ali kakovostni sistemi prezračevanja.

Pogost pojav v slabo prezračevanih prostorih je tudi presežek vlage. Ta se najprej pozna na oknih in vratih, kjer se na steklih nabere kondenz, pozna pa se tudi na stenah. Če nastale situacije ne saniramo pravočasno, to lahko privede do pojava glivic in plesni. Pojavi se neprijeten vonj, ki ga prevzamejo tudi oblačila in pohištvo, obenem pa je resna grožnja našim dihalom.

In prav zato se pri gradnji ali prenovi pojavi pomembno vprašanje – kakšen sistem izbrati, za kakovostno in zanesljivo prezračevanje hiše? Izbrani prezračevalni sistem mora namreč omogočati zadostno raven vlažnosti, obenem pa zagotavljati čim manjše energijske izgube.

Najboljša rešitev je prezračevanje z rekuperacijo. Rekuperacija predstavlja pomemben vidik nizkoenergetske gradnje, saj dviguje raven kakovosti življenja, obenem pa prispeva k ohranjanju narave.

Lokalni prezračevalni sistem
Lokalni prezračevalni sistemi so plod evropskega znanja, uporabljajo pa se za prezračevanje hiš ter poslovnih ali delovnih prostorov. Izredno dobro se obnesejo tudi v počitniških objektih, saj vzdržujejo primerno raven vlage, odpravljajo zatohlost v prostorih in preprečujejo škodo na pohištvu in opremi.

Lokalni prezračevalni sistem odlikujejo 15 cm dolga keramična kocka, enostavno čiščenje in izredna prilagodljivost za potrebe posamezne situacije. Izdelki so primerni za vgradnjo v zidno odprtino širine 100 in 160 mm, nudijo možnost žične in brezžične povezave ter možnost upravljanja več enot hkrati. Vgrajen imajo filter zraka ter senzor vlage, obenem pa omogočajo tiho delovanje. Ob vgradnji parnega števila naprav (denimo po 2, 4, 6, …) ste upravičeni do subvencije EKO SKLAD.

Poskrbite za svežino v svojem domu ali na delovnem mestu
Zdravje je na prvem mestu, zato je kakovost zraka, ki ga dihamo, še kako pomembna. Rekuperacija zraka nam omogoča, da tako doma kot na delu vdihavamo čist in primerno vlažen zrak, zaradi česar lažje razmišljamo, smo bolje razpoloženi in znižujemo tveganje za nastanek resne bolezni.

Sprehodite se skozi našo ponudbo in si izberite kakovosten rekuperator zraka. Za več informacij nas lahko tudi kontaktirate in z veseljem vam bomo svetovali.

FERAL kontakt

Tukaj nam lahko napišete vaše komentarje, predloge, pohvale, kritike ali naročila. Lahko pa nas kontaktirate kar tako. Vedno ste dobrodošli.

izpolnite kontaktni obrazec


Pišite nam in z veseljem vam bomo posredovali vse informacije!

Vedno ste dobrodošli

REQUEST_DENIEDobject(stdClass)#2 (3) { ["error_message"]=> string(177) "You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started" ["results"]=> array(0) { } ["status"]=> string(14) "REQUEST_DENIED" }

FERAL, Alen Ferš s.p.

Draženci 48/d, 2288 Hajdina

Davčna št.: 67365787

Mo-Fri 08:00-17:00 Sat 08:00-13.00
Prijavite se na obveščanje preko elektronske pošteDelite nas na socialnem omrežju

Družabna omrežja nam omogočajo, da objavljamo podatke o sebi, sporočamo drugim, kaj počnemo, kaj nas veseli ter celo kje v nekem trenutku smo. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih gradimo poseben odnos.Predvsem pri objavljanju vsebine in objav.


Prezračevanje prostorov z rekuperacijo proti vlagi

rekuperacija-prezracevanje.si